Ofte stilte spørsmål

Jeg er ny kunde, hvordan går jeg frem for å bestille hos dere?

Å bestille fra oss er veldig enkelt. Gå inn på nettbutikken vår, finn produktet du vil ha og fyll ut kontaktskjemaet og send til oss. Vi tar kontakt med deg for å planlegge og beregne leveransen.

Hvordan fjerne mose fra takstein?

Mose på taket kan fjernes med å spyle den bort med en hageslange eller høytrykksspyler. Det er viktig at du spyler ovenfra og nedover, ellers risikerer du å spyle vann inn under takstein og i verste fall skade tjærepappen. Bruk gjerne midler som fjerner mose. Skrubb med en egen kost og skyll av.

 

Hvor mye koster det å legge ny takstein?

Gjennomsnittsprisen på å legge takstein er på omtrent 2.000kr per kvadratmeter takflate, inkl mva. Dette inkluderer både materialkost og arbeidstimer.

Hvilken takstein er best?

Takstein av tegl er av høyere kvalitet enn betongstein, og har en mye lenger levetid.

Hvor lenge holder takstein?

Et tak tekket med betongtakstein har en forventet levetid på 50 år eller mer. Tegl har en forventet levetid på 75 år eller mer.

Når kan man gå på nylagte fliser?

Det er anbefalt at man lar gulvet ligge å tørke i minimum ett døgn.

Hvordan legge fliser?

Start med å mål opp vegger eller gulv for å beregne fordelingen av flisene. Planlegg første fliserad, om du skal legge fliser på veggen så bør du starte ved gulvet og legge oppover. Prøvelegg flisene for å være sikker på at du har målt opp riktig. Legg flislim og husk å være nøyaktig. Trykk på plass flisene og repeter til du har lagt alle flisene. Etter alle er lagt så sjekk hvordan flisene sitter og sikre at de sitter godt fast, tilpass også eventuell skeive fliser med f.eks en sugekopp. La det tørke i ett døgn og deretter legger du fugemasse.

Hvordan fuge fliser?

Det er viktig med riktig verktøy når du skal fuge fliser. I hjørner og kanter så er det anbefalt å bruke elastisk silikonfugemasse. Fugene mellom de nylagte flisene er avgjørende for utseendet på den ferdige overflaten. Det er derfor viktig å ikke bare påføre fugemasse og vaske etter. Fugemassen skal presses godt ned i fugene, og deretter skal den bearbeides, slik at den blir helt jevn.

Hvordan vasker man fliser?

Den beste måten å vaske fliser på er å spraye litt rensemiddel på flisene og la det løsne smusset i ett minutt. Deretter tørker du av rensemiddelet med en svamp eller et fuktig tørkepapir og poler flisene med en tørr mikrofiberklut til de skinner.

Hvorfor koster noen fliser mer?

Råmaterialet og produksjonsmåte avgjør i stor grad kvaliteten og prisen på flisen.
F.eks. er fliser produsert i Asia ofte av en helt annen kvalitet enn de som er produsert i Italia.

Hva er forskjellen på gode og dårlige fliser?

Gode fliser sprekker sjeldnere og tåler mer.
Den største forskjellen er at gode fliser har en bedre overflate, som sikrer at farger og mønstre holder seg bedre over tid, samtidig som de er enklere å rengjøre og holdes vedlike.

Koster store fliser mer?

Nei, prisen per kvadratmeter er ofte det samme, det kan ofte være rimeligere å legge store fliser gitt at overflaten er stor og med få hindringer. I baderom må man huske å beregne fall når man velger størrelse på flis.

Hvor store fliser finnes det?

Vi har god erfaring med størrelser opp mot 180x120cm – ta kontakt med oss om dere vil ha mer informasjon om store fliser.

Hvordan legge belegningsstein?

Før vi kan legge belegningsstein så er det viktig med grundig forarbeid. Planere området og lede vannet vekk. Det er viktig at det blir gravd riktig dybde under der du skal legge belegningsstein.

Hvordan bli kvitt mose mellom belegningsstein?

Det er viktig med årlig vedlikehold for å holde mose og ugress på avstand. Venter du for lenge så setter plantenes røtter seg dypt nede og vil komme tilbake igjen og igjen. Fjern ugress og mose med høytrykksspyler, deretter bør man fylle på med fugesand.

Hvordan velge rett fliser?

Enhver flis har sitt bruksområde og kvalitet. Noen er frostsikre og kan brukes ute, noen er 20mm tykke og kan legges rett på bakken, mens andre passer best inne.

Hva slags forskjellige typer av teglstein finnes?

Det finnes i utgangspunktet 2 hovedtyper, fasadetegl og bakmurstein. Navnene sier seg selv, hvor fasadetegl er murstein som skal være en del av fasaden, og dermed kreves at de er fine, og «feilfrie». Bakmurstein er tegl som har skader eller av andre grunner ikke duger som fasade, men er fullt ut brukelig til å bygge en mur som enten pusses ned eller tildekkes.

I tillegg finnes det hulltegl og massivtegl. Hulltegl veier mindre og er mer energieffektiv, mens massivtegl brukes der man trenger større motstandsdyktighet mot brann og lyd.

Hva gjør tegl til et godt byggemateriale?

En god murstein er nesten evigvarende, så evigvarende at å bruke tegl fra et gammelt murhus faktisk er helt ok. Formatet har siden 1840 vært omtrent det samme, slik at det er lett å vedlikeholde og evt. reparere.

Bør man bygge et hus i tre eller teglstein?

Bygger man et hus i teglstein, trenger man ikke å tenke på bytte av materiale i sin levetid. Teglstein er særdeles varig, og er universelt utformet som gjør at man fint kan kombinere med nytt og gammelt. Jevnlig maling trenger man ikke tenke på, da teglsteinen fungerer fint som fasade i seg selv. Krever kun vask med noen års mellomrom.

Sparer man penger ved å bygge i tegl?

Det er litt mer kostbart å bygge fullt ut i tegl, men man trenger ikke tenke på fornying eller rehabilitering som man gjør med f.eks. trehus.
I tillegg er murstein akkumulerende, det vil si at de tar vare på kulde og varme, som sikrer en behagelig innetemperatur året rundt, og man sparer på energien.

Hva koster det å bygge i teglstein?

Fra 1500 til 3000kr pr m2